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Influence of post harvest methods on the quality of unprocessed grain

Project

Food and consumer protection

This project contributes to the research aim 'Food and consumer protection'. Which funding institutions are active for this aim? What are the sub-aims? Take a look:
Food and consumer protection


Project code: MRI-GE-02-7
Contract period: 01.01.2001 - 31.12.2021
Purpose of research: Applied research

Grain after the harvest is not in a condition of stability. This is the reason for various quality changes which are unwanted depending on the process quality after the harvest. The objectives of this research programm are the today´s techniques and the procedures, which are applied after the harvest of wheat (rye, barley, oat, corn, millet, rice and bookwheat), which avoids mistakes and improves strategies for a high food quality. An annamese of the biological, sensory, structural and functional quality of the grain is crucially in order to adapt the process conditions on the quality of the raw material and on the intended food quality.

Publications: 7505: Untersuchungen zur Wirkung der mechanischen Modifikation auf funktionelle Eigenschaften der Inhaltsstoffe eines Weizenmehles der Type 550 (Investigations on the impact of mechanical modification on functional properties of Type 550 wheat flours) (Ivanova, Petya, K. Münzing und B. Handrek). Veröffentl.-Nr. 7426: Beeinträchtigungen der sensorischen und oxidativen Stabilität bei Hafer und Konsequenzen für das Qualitätsmanagement - Reduction of sensorial and oxidation stability of oats and consequences for the quality management.- (Münzing, K.) Münzing, K.: Die Wasseraktivität als Leitgröße im Umgang mit Getreide. Mühle + Mischfutter; 145. 3. 2008, 65-69 (Veröff.-Nr. 08001 des Instituts für Sicherheit und Qualität bei Getreide, Max Rubner-Institut, Standort Detmold) engl. Titel: Wateractivity a main criteria in grain handling.- Münzing, K.: Mühlenfähiges Getreide nur von lagerfesten Partien. ? Eine wissenschaftlich begründete Mindestforderung. ? Mühle + Mischfutter; 145. 19. 2008, 648-650 (Veröffentlichungs-Nr. 08010 des Instituts für Sicherheit und Qualität bei Getreide, Max Rubner-Institut, Standort Detmold) engl. Titel: milling-suitable grain only from stable-storaged batches - a scientifically justified basic requirement.- Münzing, K., Seling, S. und Lindhauer, M. G.: Dekontaminationseffekte durch die Bearbeitung von Getreide. ? Mühle + Mischfutter; 145. 23. 2008, 781-782 eng. Titel: Dekontamination effects caused by the handling of grain.- Münzing, K.: Mahltechnische Bearbeitung der Kornoberfläche und Wirkung auf den Mahlprozess bei Weizen. ? Mühle + Mischfutter; 145. 14. 2008, 450-451 eng. Titel: mechanical handlings of the kernel surface and its effects on the grinding process.

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Subjects

Framework programme

BMEL Frameworkprogramme 2008

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