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Front-of-Pack Nutrition Labelling/Nutri-Score – nutritional evaluation and consulting for the Federal Ministry of Food and Agriculture
Project
Project code: MRI-PBE-08-1010 NWK
Contract period: 01.06.2018
- 30.06.2022
Purpose of research: Networks and research co-ordination
The Front-of-Pack (FoP) nutrition labelling should guide consumers towards a nutritionally better choice of pre-packed foods. The development of a FoP-label was part of the coalition agreement of CDU, CSU and SPD for the 19th legislature period in Germany. Within this process, the MRI evaluated a number of different FoP labels regarding their benefits and drawbacks as well as their applicability for Germany in several reports, and national and international meetings. After the decision was made in October 2019 to use the Nutri-Score in Germany, the MRI continues the scientific support for a further development of this label.
All reports are available via OpenAgrar:
• Beckh, Charlotte / Heyer, Alexandra / Hoffmann, Ingrid / et al: Beschreibung und Bewertung ausgewählter „front-of-pack“-Nährwertkennzeichnungs-Modelle. Vorläufiger Bericht. Karlsruhe 2019. MRI.
• Beckh, Charlotte / Heyer, Alexandra / Hummel, Eva / et al: Entwurf des MRI für ein „Front-of-Pack“- Nährwertkennzeichnungs-Modell : Fachliche Basis : Grafische Umsetzung. Ergänzung zum vorläufigen Bericht „Beschreibung und Bewertung ausgewählter „Front-of-Pack“-Nährwertkennzeichnungs-Modelle“. Karlsruhe 2019. MRI.
• Beckh, Charlotte / Heyer, Alexandra / Hoffmann, Ingrid / et al: Beschreibung und Bewertung ausgewählter „front-of-pack“-Nährwertkennzeichnungs-Modelle. Stand: August 2019, redaktionell überarbeitet : Vorläufiger Bericht. Karlsruhe 2019. MRI.
• Beckh, Charlotte / Heyer, Alexandra / Hummel, Eva / et al: Beschreibung und Bewertung des Entwurfs des Bundes für Lebensmittelrecht und Lebensmittel-kunde e.V. (BLL) für ein „Front-of-Pack“- Nährwertkennzeichnungs-Modell. Ergänzung zum vorläufigen Bericht „Beschreibung und Bewertung ausgewählter „Front-of-Pack“-Nährwertkennzeichnungs-Modelle“. Karlsruhe 2019. MRI.
Section overview
Subjects
- Food Chemistry
- Nutritional behaviour
Framework programme
Funding programme
Excutive institution
MRI - Department of Physiology and Biochemistry of Nutrition (MRI-PBE)